Πριν 20 χρόνια αν έλεγες ότι έπαιζες D&D ή ήξερες ότι ο Darth Vader είναι πατέρας του Luke Skywalker (σπόιλερ αλέρτ) ήσουν στην καλύτερη nerd. Σήμερα  οι σούπερ ήρωες και τα video games βρίσκουν τον δρόμο τους στις μεγάλες οθόνες, το star wars και το star trek εκθειάζονται και όχι άδικα ακόμα και το D&D γίνετε ευρέως αποδεκτό ως καθημερινή ενασχόληση. Αυτό γιατί η γενιά που μεγάλωσε με comics, D&D και star wars είναι το κυρίως “αγοραστικό κοινό” των κινηματογραφικών στούντιο με αποτέλεσμα να κατακλυστούμε από Super hero movies και ταινίες βγαλμένες από γνωστούς τίτλους παιχνιδιών. Με αφορμή λοιπόν το trailer του Witcher που θα παιχτεί στο Netflix θα δούμε τη έκαναν λάθος στις προηγούμενες αποδώσεις παιχνιδιών σε ταινία.
 

Α. Λάθος κίνητρα διαλογής παιχνιδιών.

Eίναι κατανοητό να επιλέγεις ένα δημοφιλές παιχνίδι για μεταφορά σε ταινία γιατί κερδίζεις το έτοιμο κοινό του παιχνιδιού. Δεν μπορείς όμως να έχεις μόνο αυτό το παράγοντα. Πρέπει το παιχνίδι να έχει και ένα lore ώστε να μπορεί να υποστηρίξει την ταινία. Θυμάμαι στα 90’ να γίνονται ταινίες κενά, από σενάριο τουλάχιστον, παιχνίδια όπως Street Fighter, Mortal Kombat (the cringe is real!), Tomb Raider, Doom κ.α. Εδώ έκαναν ταινία και το Super Mario!! Tον SUPER MARIO!! Πάλι καλά που δεν έκαναν και το Tetris ταινία. Ένταξη.. Τουλάχιστον αυτά τα έκαναν παλιά.. Τώρα πια έμαθαν.. Not! Αρχές του 2020 θα δεις στις αίθουσες το Sonic..

B. Απευθύνονται σε λάθος κοινό

Ακόμα και παιχνίδια με υπαρκτό και τεράστιο lore όταν τα μεταφέρουν σε ταινίες γίνονται πιο βαρετά και από ανάλατα ποπ κορν. Αυτό νομίζω γίνεται γιατί ούτε οι ίδιοι οι δημιουργοί των ταινιών αυτών δεν πιστεύουν και τόσο στο προϊών τους και το προορίζουν για το “σίγουρο” κοινό, τα παιδιά. Δεν γίνεται το cinematic για το καινούργιο expansion του WoW να είναι πιο ατμοσφαιρικό και πιο σκοτεινό από την ίδια την ταινία. Από τις λίγες εξαιρέσεις είναι το Silent Hill (το πρώτο) που πραγματικά ήταν μία έκπληξη. Ακόμα θυμάμαι όταν άνοιξαν τα φώτα στο cinema όλοι ήταν καθηλωμένοι στα καθίσματα τους. Να την δείτε.

Γ. Ξεπερασμένο είδος ψυχαγωγίας

Πλέων καλώς ή κακώς η ταινία (όχι ακόμα η σειρά) έχει ξεπεραστεί. Βλέπουμε πλέον πολλούς καταξιωμένους ηθοποιούς να απασχολούνται σε games (Kevin Spacey, Keanu Reeves και πολλοί άλλοι), τους καλύτερους στο animation με τα CGI να κάνουν πραγματική ηθοποιία όπως και τα καλύτερα σενάρια να γράφονται για τη δημιουργία καινούργιου τίτλου παιχνιδιών και όχι ταινίας.  
O Keanu Reeves στο Cyberpunk 2077
Βεβαία όλοι μαζί με μένα ελπίζουμε το Witcher να γίνει μία από τις εξαιρέσεις και να ευχαριστηθούμε μία ωραία σειρά. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε μέχρι να βγει είναι να το συζητάμε. Σας ακούω..